Türkmenistan-Türkmenistan Aşkabat Türk Anadolu Lisesi

Magtymguly Şayoly No/36 Aşkabat Türk Anadolu Lisesi Aşkabat/TÜRKMENİSTAN
Vizyon
Türkiye ve Türkmenistan arasındaki tarihi ve kültürel bağları öğreterek, iki ülke halkları arasındaki sevgi bağlarının artmasına katkı sağlamak, yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle dünyadaki ve yurtlarımızdaki bilimsel gelişmelere katkı sağlayan bireyler yetiştirmek, verdiğimiz eğitim hizmetiyle Türkmenistan’da farkındalık oluşturmak, teknolojinin eğitimde kullanılmasında ve teknolojik alt yapısıyla öncü olmak, eğitim anlayışımızla, eğitim imkanlarımızla velilerin vazgeçilmezi olmak ve Aşkabat’ta takdir edilen bir okul olmayı hedeflemekteyiz.
Misyon
Öğrencilerimizi tecrübemiz, kadromuz ve imkanlarımızla hayata en güzel biçimde hazırlamak, öğrencilerimize Türk ve Türkmen halkları arasındaki tarihi bağları öğreterek kardeşlik bilincini geliştirmek, bize emanet edilen yavrularımızı çağın ihtiyaçlarına göre eğiterek yurdumuzun bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlamak, ülkelerimizin geleceğinin inşasında yer alarak bireyleri daha donanımla eğitmek, Dünyadaki hızlı değişim ve dönüşümleri algılayarak bunları öz kültürüyle yoğurmayı becerebilen vatansever bireyler yetiştirmek, Türkiye ve Türkmenistan arasında eğitimde iş birliği yaparak daha etkin bir sisteme ulaşmak, Türkçe ve Türkmencenin dışında en az bir yabancı dili daha etkin bir biçimde öğretmek, kendini tanıyabilen, araştıran, üreten, ülkesine ve dünyaya karşı sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek, öğrencilerimizi sosyal ve sanatsal yönden besleyerek, onlara iyi bir akademik eğitim vererek onları yüksek öğrenime hazır hale getirmektir.
Sabah Grubu:08:00-12:05 Öğle Grubu:12:30-16:35
Kalorifer / Klima
İngilizce-Rusça-Türkmence
Ulaşım
Aşkabat merkezde olan okulumuza 4 - 10 - 28 nolu otobüslerle ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Aşkabat/Merkez
Merkez