Okulumuzun dış cephe,peyzaj,spor odası ve dersliklerinde  yenilenme çalışmaları gerçekleştirildi.Yaz boyu yapılan çalışmalarla öğrencilerimize daha sağlıklı eğitim alanları oluşturduk.Yeni öğretim yılının başarılarla geçmesini dileriz.

Büyük Taarruz'un 100. yılında zafer yolunda yaşananların anlatıldığı " Zafere Giden Yol" belgeseli tüm öğrencilerimize izletildi.Tüm kademelerde "30"Ağustos" konulu kompozisyon yazan öğrencilerimiz, günün anlam ve önemi hakkında bilgilendirildi. Milli bağımsılzlık yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi ve canını ortaya koyan tüm askerlerimizi minnetle anıyoruz.

Ortak Türkmen-Türk Okulu 2022-2023 Eğitim öğretim yılına başladı. T.C. Aşkabat Büyükelçisi Sayın Togan ORAL'ın öğrencilere seslenişi ile başlayan açılış töreni milli marşların okunması ile devam etti. Sayın Büyükelçimiz ve Eğitim Müşavirimizin eğitim öğretim yılının ilk zilini çalması ile öğrencilerimiz derslerine başladı. Sayın Büyükelçimizin ana sınıfı, kütüphane, spor salonu ve derslikleri ziyareti ile program sonlanmıştır. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize verimli ve sağlıklı bir dönem dileriz.

T.C. Aşkabat Büyükelçisi Togan ORAL; Ortak Türkmen- Türk Okulu öğretmen ve idarecileri ile bir araya geldi. Okulumuzda göreve yeni başlayan öğretmelerimizle tanışan Sayın Büyükelçimiz,  yeni eğitim öğretim yılı çalışmaları hakkında da bilgi aldı, Eğitim Müşavirimiz Mustafa KİRAZOĞLU'nun da eşlik ettiği toplantıda tecrübeler paylaşıldı; okulumuzun Türkmenistan-Türkiye dostluğunun bir simgesi olduğu vurgulandı. Yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennileri ile toplantı son buldu.

Ağu

30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük Taarruz'u anmak için kutlanan Zafer Bayramımızın 100. şanlı yılı kutlu olsun. Bizlerde bu vatan için canını ortaya koymuş Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyoruz. Aldığımız emaneti bilimin ışığında geleceğe taşımak en büyük görevimizdir.

Ağu

1. Sınıfta eğitim görecek öğrencilerin eğitim ortamını tanıması, yakın çevreyi, okulu, karşılaşacağı uyarıcıları tanımaya yönelik yapılacak çalışmaları içeren Uyum Haftası'na kıymetli öğrencilerimiz ve velilerimiz yüksek katılım gösterdi. 1-A sınıfı öğretmeni Murat BÜLBÜL okula yeni başlayacak öğrencilerimiz için sınıfını hazırladı. Kendileri için yapılan hazırlıktan mutlu olan öğrenciler, okuldaki ilk günlerini güzel anılarla hatırlayacak şekilde tamamladılar.

Ağu

Okulumuz, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için düzenlenecek olan yarışmalar, kurslar ve sosyal etkinliklerin görüşüldüğü sosyal etkinlikler kurulu toplantısını yaptı. Tüm öğretmenlerin özverili katılımı ile önümüzdeki yıl boyunca düzenlenecek olan her türlü etkinlik ile ilgili kararlar alınıp yeni eğitim-öğretim yılı planlandı.

Ağu

Ortak Türkmen –Türk Okulu idareci ve öğretmenleri 2022-2023 eğitim-öğretim yılının planlandığı sene başı öğretmenler kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Önümüzdeki eğitim öğretim yılının en verimli şekilde geçmesi için kararlar alındı. Kurul iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

Ağu

T.C. Aşkabat Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mustafa Kirazoğlu  okulumuz öğretmen ve yöneticileri ile beraber toplantıda bir araya geldi. Toplantıda geçtiğimiz eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi yapıldı, ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılacaklar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Okulumuzun güçlü eğitim kadrosuna yeni dahil olan öğretmenler ile de tanışma niteliğinde olan toplantıda okul gelişimi ile ilgili birçok konu ele alındı. Toplantı iyi dilekler ve temenniler ile son buldu.

Nis

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 81. yıl dönümü münasebetiyle Türkmenistan Aşkabat Atatürk parkında anma programı gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuzun 12.sınıf öğrencileri için mezuniyet programı yapıldı.

Nis

Okulumuzda 18 Mart   Çanakkale Şehitlerini  Anma ve Çanakkale  Zaferiyle ilgili program yapıldı.

Nis

Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.