15/10/2022 tarihinde okulumuz toplantı salonunda tüm ynteici ve öğretmenlerimizle eğitim ve öğretim çalışmalarının planlı yürütülmesine ilişkin yönerge ,24 kasım öğretmenler günü ve uzman ve başöğretmenlik sınavı konularında toplantı düzenlenmiştir.

Ortak Türkmen Türk Okulu öğrencilerimiz 13 Ekim Dünya Afet Azaltma Günü sebebiyle Temel Afet Bilinci Eğitimi aldılar.Bu etkinlik ile acil durumlarda afetlerde nasıl davranılmalı,acil durum numaraları,Çök Kapan Tutun hareketi (deprem anındaki sihirli hareket) ile erken yaşta farkındalık oluşturma hedeflendi.Ayrıca anasınıflarımızda görsel sunum ve hikayelerle bilgi verildi ardından kartlarla Deprem -Yangın -Sel oyunu oynandı.Afet ve acil Durum çantası  hazırlandı.

OKULUMUZ LİSE KADEMESİNDE ROBOTİK KODLAMA KURSUMUZ BAŞLADI.ARDUNİO İLE DEVRE TASARIMI VE KODLAMANIN ÖĞRETİLDİĞİ KURSUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZ PROBLEM ÇÖZME , ANALİTİK DÜŞÜNME YETİLERİNİ GELİŞTİRİLİYOR

OKULUMUZDA İLKOKUL VE ORTAOKUL KADEMESİNDE LEZGİNKA VE JİMNASTİK KURSLARIMIZ BAŞLADI.

Öğrencilerimizin el - göz koordinasyonunu geliştiren. konsantrasyonu artıran masa tenisi sporunun öğretilmesi için kursumuz açıldı

Okulumuz ilkokul kademesinde akıl ve zeka oyunları kursumuz açıldı.Öğrencilerimize:

• Aktif öğrenme becerisi kazandırmak
  • Planlı hareket etme beceresi kazandırmak
  • Öngörülerini güçlendirmek
  • Yeni yetenekler edinmesini sağlamak
  • Konsantrasyonunu yükseltmek
  • Çözüm üretme ve çok yönlü düşünme yeteneğini geliştirmelerini sağlamak amacıyla kursumuz yıl sonuna kadar devam edecektir.

Öğrencilerimizin analitik düşünme ve problem çözme yetilerinin gelişmesi için  ilkokul kademesinde satranç kursumuz başladı.

Ortaokul öğrencilerimiz arasında düzenlediğimiz kitap okuma yarışması sonuçlandı.Okuma ve yarışma heyecanını bir arada yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

2022-2023 eğitim öğretim yılı için Bakanlığımız tarafından gönderilen ücretsiz ders kitapları okulumuza ulaşmıştır. Kitapların temininden çocuklarımıza ulaştırılmasına kadar katkısı olan herkese teşekkür ederiz.

Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle okulumuzda program gerçekleştirildi. Programda peygamber efendimiz ilahiler söylenerek, şiirler okunarak anıldı.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında öğrencilerimize hayvan sevgisi aşılamak için anasınıflarımız kuş besleme ve ailelerininde katılımı ile 3 boyutlu hayvan etkinliği oluşturdu. Çocuklarımız kendi yaptıkları yemlikler ile hem hayvanların beslenmesine katkıda bulundu hemde doğa ile biraraya geldi.

Türkmenistan'da 1948 yılında yaşanan biyük depremde ve bütün savaşlarda vefat edenlerin anıldığı Hatıra Günü okulumuzda da unutulmadı. Okulumuz bahçesinde düzenlenen törende depremde ve savaşlarda  hayatını yitiren tüm vatandaşları hüzünle anıldı.

Türkmenistan Devletinin Bağımsızlığının 31. Yılı Aşkabat Eğitim Müşavirimiz Mustafa KİRAZOĞLU'nun katılımlarıyla okulumuzda coşku ile kutlandı.

Kutlamalarda Türkmenistan'a özgü şarkılar söylendi, danslar yapıldı, şiirler okundu.

Türkmenistan'ın "Garaşsızlık Bayramı" kutlu olsun.

Okulumuzda İlköğretim Haftası Kutlaması yapıldı.Kıymetli velilerimizin katılımlarıyla gerçekleşen kutlama programı saygı duruşu ve milli marşların okunması ile başladı.Okul Müdürümüzün konuşmasının ardından anasınıflarımız ve ilkokul öğrencilerimizin konuşmaları,piyano dinletileri, şarkıları ve dans gösterile ile devam etti. Program iyi dilek ve temennilerle sona erdi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

Okulumuzda açılan ve açılması planlanan kurslarımız aşağıdadır.Kurslara katılmak isteyen öğrencilerimiz idareye danışabilir