Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile okulumuz öğrencilerinde farkındalık oluşturmak  ve empati kurma becerilerini geliştirmek amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Ara

Okulumuzda lise kademesindeki öğrencilerimizin yüksek öğrenime geçiş sınavlarına hazırlanmaları amacıyla TR YÖS sınavı yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Hünü programı T.C. Aşkabat Büyükelçisi Sayın Togan ORAL, Eğitim Müşaviri Sayın Mustafa KİRAZOĞLU ,okul idareci ve öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleşti.

Okulumuz öğrencileri arasında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı resim ve slogan yarışması kazananları açıklandı.Resim yarışmasının kazananlarına her sınıf düzeyinde hediyeleri verild,.Slogan yarışmasını ise 5/A sınıfı öğrencimiz Efe Daniel AKAR  kazandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen " Sıfır Atık Projesi'' kapsamında, 6/A sınfı öğrencimiz Demir Mert GENÇOĞLU'nun velisi tarafından ilkokul ve ortaokul binalarında geri dönüşüm standı kurulmuştur. Proje Fen Bilgisi Öğretmeni Tuba AYDIN rehberliğinde uygulanmaya başlanmıştır.

Sayın Albay Mehmet YILDIZ , kariyer günleri kapsamında okulumuzda öğrencilerle bir araya geldi. Milli Savunma Üniversitesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Albay Mehmet YILDIZ söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

14 Kasım Saat 11:00'da okulumuz Gösteri Salonu'nda Sayın Albay Mehmet YILDIZ, Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili bilgilendirmelerin de yapılacağı söyleşi gerçekleştirecektir.Katılım için: Müdür Yardımcısı Hüseyin DURAK

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Aşkabat Atatürk Parkı'ndaki çelenk sunumu töreninden sonra okulumuzda anma programı düzenlendi.Programımızda günün anlam ve önemini belirten konuşma,Atatürk'ün hayatı ve sevdiği şarkıların seslendirildi.

Cumhuriyet'imizin 99.yılı münasebetiyle düzenlenen "Cumhuriyet" konulu ilkokullararasi Resim Yarışması'nda dereceye giren 2/A sınıfı öğrencileri ve resimleri:1.Hatice Rana Şeker. 2.Melek Zeynep Özköksal. 3.Ayperi Kılıç

Okulumuz 10. Sınıf öğrencilerine yönelik Türkmenistan'da  her yıl düzenlenen "Altın Asrın,  Altın Zihinleri" isimli yarışmaya Matematik Branşında öğrenci seçmek amacıyla Matematik Seviye Belirleme Sınavı, okulumuzda 10. Sınıf seviyesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında kayıtlı 91  öğrenci katılımıyla  07.11.2022 tarihinde yapılmıştır. Çalışma kapsamında Matematik Branşında yarışmaya katılacak öğrenci seçimi  gerçekleştirilmiştir. Sınav sonunda belirlenen öğrencilere, okulumuz özkaynakları kullanılarak çeşitli etkinlikler marifetiyle akademik destek ve kapasite artırımı sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca dereceye giren öğrencilere okul idaremizce ödüller verilecektir.

"21. YY'da Ahi Evran: İnovasyon ve Üretim" konulu Türkçe dilinde icra edilecek proje çerçevesinde katılımcılara verilecek çevrimiçi eğitimlere ilave olarak yeterli şartları sağlayan katılımcılar için Türkiye'de bir Hackhaton gerçekleştirilmesinin planlanmıştır.

Proje neticesinde bir iş fikri/ürünü olan katılımcıların bahse konu fikirlerini/ürünlerini geliştirmelerine imkân tanınmasının hedeflenmektedir. Programa yönelik başvuruların https://innoahievran.com/ adresi üzerinden çevrimiçi şekilde alınacaktır ve son başvuru tarihi 18 Kasım 2022 'dir.

2022-2023 eğitim öğretim yılı için Bakanlığımız tarafından gönderilen ücretsiz ders destek kitapları okulumuza ulaşmıştır. Kitapların temininden çocuklarımıza ulaştırılmasına kadar katkısı olan herkese teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümü T.C. Aşkabat Büyükelçisi Sayın Togan ORAL'ın teşrifleriyle öğretmen,öğrenci ve velilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı..

Ekim ayı boyunca öğrencilerimizin çevrim içi dünyadaKİ tehlikelerin farkında olup gerekli önlemlerini alması için el broşürü basılıp öğrencilere dağıtıldı. İlkokul kademesinde öğrencilere siber güvenlik oyunu ile farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Emre Sarıkaya koordinesinde 4 farklı kategoride

Cumhuriyet Koşusu düzenlenmiştir.Heyecanlı ve renkli geçen etkinliğimizden dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.