T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BAKANLIK / Y.Dışı-Türkmenistan - Türkmenistan-Türkmenistan Aşkabat Türk Anadolu Lisesi

Ock

Kitap okumak her zaman ve her yerde mutlu eder sloganıyla yola çıkan öğrencilerimiz ,Anadolu Mektebi Cengiz Aytmatov okumalarına Danışman öğretmenleri Gülcan Coşkun rehberliğinde devam ediyor.Program çerçevesinde öğrencilerimiz ,Kırgız kültürünü dünyaya tanıtan büyük yazar Cengiz Aytmatov un 6-7 kitabını okudular ve değerlendirmelerini hazırladılar.Bakanlık seviyesinde düzenlenecek çevrimiçi panel ile kitapseverlerle buluşacaklar .Öğrencilerimiz akademik başarılarını arttırmaya çalışırken bir yandan da kitap okuyarak hayal dünyalarını zenginleştiriyor,yeni kelimeler öğreniyor,zamanı iyi değerlendirme becerisi ediniyorlar.Öğrencilerimiz hiçbir zaman yalnız değiller en iyi dostları kitaplar.....

Ock

2022-2023 Eğitim öğretim döneminin 2. dönem öğretmenler kurulu toplantısı tüm idareci ve öğretmenlerimizin katılımı düzenlendi.

Ock

Türkmenistan'ın Taze Yıl Devlet Arçası kutlamasına katıldık. Renkli ve eğlenceli bu etkinlikte bizleri de misafir eden Türkmenistan Devlet yetkililerine teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz ortaokul bünyesinde "Zeka Oyunları Köşesi" oluşturuldu. Reversiden,Qbitz'e,Pisa Kulesinden Mangalaya kadar pek çok oyun her zaman öğrencilerimizin kullanımına açık olarak bulunmaktadır.

Ock

Türkmenistan Telekomünikasyon ve Bilişim Enstitüsü'nün Uluslararası Tarafsızlık Günü dolayısıyla öğrenciler arasında yazılım dalında düzenlediğii "Genç Yazılımcı" yarışmasında öğrencimiz Arslan İbragimow 3.lük derecesi almıştır.

Ock

Okulumuzda karne heyecanı yaşandı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminin 1. yarıyılını dolu dolu tamamladık . Üç kademede de öğrencilerimiz karnelerini sevinçle aldılar .

Ara

Öğrencilerimiz Amerikan Kültür Merkezi'nde bedensel engelli başarılı kişilerin hayatlarını sundular. 12. sınıf öğrencilerimizden Oğuz AZİMOV paralimpik tenis sporcusu Sümeyye Boyacı'nın , Elif ATMALI ise doğuştan görme engelli ressam sanatçısı Eşref Armağan'ın hayat hikayelerini seyircilere sundular.

Ara

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan aşure, değerli velimiz Hasan DEMİR Bey'in katkıları ile okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencilerine ikram edilmiştir. Çocuklarımızın yüzündeki mutluluğa şahit olmak herşeye bedel.

Ara

Okulumuz Minik Kalpler Anasınıfı öğrencilerimizTutum, Yatırım ve Türk Malları haftamızı okulumuzda coşkuyla kutladılar.Birbirinden güzel meyve sebze kostümleriyle öğrencilerimiz renkli görüntüler oluşturdu.Şiirleri ve dans gösterileriyle büyük beğeni topladılar.Çocuklarımıza yerli malının önemini, kendi kültürümüzün değerlerini,birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ailelerimizin desteği ve başta Okul Müdürümüz,değerli yöneticilerimiz ve görevli velilerimizin  katılımı ile çocuklarımıza bir kere daha hissettirdik.

Ara

Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası kapsamında devam eden etkinliklerimizden biri de Türkiye ve Türkmenistan'da yetişen bitkilerden yapılan çaylaırn bilgilendirmesi oldu. Bitki çaylarının tanıtımının ardından öğrencilere ve öğretmenlere çay ikramı yapıldı.

Ara

Türkmenistan, 12 Aralık 1995 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 185 ülkenin oybirliği ile "Daimi Tarafsızlık Statüsü" kazandı.Türkmenistan Devlenti'nin Tarafsızlık Bayramı okulumuzda da program ile kutlandı.

Ara

Aşkabat genelinde yapılan spor müsabakalarında derece alan öğrencilerimiz:

Deniz BABAİBAN--->Futbol Turnuvasında En İyi Forvet seçilmiştir.

Medine AKYYEWA-->Jimnastik Dalında 1.lik derecesi almıştırç

Yulya GORBENKO-->Okçuluk alanında derece almıştır.

Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Birlemiş Milletler Mülteci Örgütü'nün düzenlemiş olduğu "Vatansızlık" konulu gençlik yarışmasında görsel işitsel kategorisinde öğrencimiz Oğuz Azimov ödül almıştır.

Ara

MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve tüm yurt dışı okullarda uygulanan 8. Sınıf LGS deneme sınavı okulumuzda uygulandı

Ara

Okulumuzda Eğitim Müşavirimiz Sayın Mustafa KİRAZOĞLU başkanlığında eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla öğretmenlerimizle toplantı düzenlendi. Eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesinin ardından öğretmenlerimiz dilek ve önerilerini aktardılar. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.