Mrt

27.03.2023 tarihinde T.C. Aşkabat Büyükelçisi Sayın Togan ORAL , Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı Başkan Yardımcısı Sayın Sayit YUSUF, Eğitim Müşavirimiz ve beraberindeki heyet okulumuzu ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

"Şehitler Günü" için Aşkabat Büyükelçiliği Kültür Merkezi salonunda program düzenlendi. Aşkabat Büyükelçisi Sayın Togan ORAL’ın açılış konuşmasını yaptığı programda öğrenciler şiirler okudu, oratoryo gerçekleştirdi, türkü söylediler .Din Hizmetleri Müşavirimiz Cavit YILDIZ ‘ın duaları ile kapanış yapıldı.
Bizlerin bugünlere ulaşmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Mrt

Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ tarafından başlatılan ve halka halka yayılan ANADOLU MEKTEBİ kitap okuma ve yorumlama faaliyetleri çerçevesinde okulumuz öğrencileri de bir panel gerçekleştirdi. 17.03.2023 tarihinde gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ, Doç. Dr. Muhammed HÜKÜM de katılım sağladılar. Tarih öğretmenimiz Gülcan COŞKUN koordinesinde yapılan panelde öğrencilerimiz sunumlarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ "Dört faklı milletten, dört farklı ana dili olan öğrencilerin Türkçe bir eser üzerine bu denli nitelikli Türkçe yorum yapabilmeleri bizim hayalimizin ötesinde." diyerek memnuniyetini ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Mrt

Fransız Bouygues İnşaat Firması bünyesindeki eğitim alanında küresel ısınma ve çevreye duyarlılık temalı etkinliğe katıldık.Misafirperver firma yetkililerine bu güzel ve faydalı etkinlik için teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü okulumuzda farklı etkinlikler ile anıldı.Okul panolarımız günün anlam ve önemi ile dolduruldu.Ortaokullar arasında Metin ÖZDAMARLI'ya ait  Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY adlı kitap okutularak bilgi yarışması düzenlendi.

Mrt

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, okulumuzdaki tüm kadın personelimizin katılımı ile kutlandı.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla okulumuzun tüm kademelerinde eş zamanlı deprem tatbikatı düzenlendi.Tatbikat sonrasında Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmenlerimiz öğrencilere konu ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundular.

06 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen elim deprem faciası nedeniyle;

•Kardeş Türkmenistan Türkiye'ye iki yardım uçağı göndermiştir.

•T.C. Aşkabat Büyükelçiliği tarafından deprem yardımı hesabı açılmıştır. Bu yardım hesabına Ortak Türkmen Türk Okulu personeli, öğrencileri ve veliler nakdi yardımda bulunmuştur.

•T.C. Aşkabat Büyükelçiliği battaniye yardım kampanyası başlatılmıştır.

•T.C. Aşkabat Büyükelçiliği'nde taziye defteri açılmıştır.

Şbt

Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliği tarafından 06.02.2023 tarihinde Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketinde yaşamını kaybeden vatandaşlarımız için taziye defter açılmıştır . Okulumuzun Türkmen Türk personel ve öğrencilerinden oluşan bir grup büyükelçiliğimize taziye ziyaretinde bulunmuştur

Şbt

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.Depremin acısını yaşayan tüm vatandaşlarımızın üzüntüsünü paylaşıyoruz.

Ock

Okulumuzda "Erken Yaşta Afet Eğitimi Farkındalık Sergisi" açıldı. Anasınıfı öğretmenimiz Ebru Arslan Kıyak tarafından anasınıfı ve ilkokul düzeyinde verilen afet eğitimi sonunda öğrencilerimizin yaptıkları maketler sergilendi. Aşkabat eğitim müşavirimizin açılışını yaptığı sergimiz bir hafta daha okulumuz sergi salonunda öğrenci ve velilerimiz için açık olacaktır

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmeni Akif Azak tarafından yürütülen 'Guided Tour Video Project' eTwinning çalışmaları kapsamında ortaokul öğrencilerimiz Türkmenistan'ın yerel kıyafetlerini tanıttılar.

Ock

Kitap okumak her zaman ve her yerde mutlu eder sloganıyla yola çıkan öğrencilerimiz ,Anadolu Mektebi Cengiz Aytmatov okumalarına Danışman öğretmenleri Gülcan Coşkun rehberliğinde devam ediyor.Program çerçevesinde öğrencilerimiz ,Kırgız kültürünü dünyaya tanıtan büyük yazar Cengiz Aytmatov un 6-7 kitabını okudular ve değerlendirmelerini hazırladılar.Bakanlık seviyesinde düzenlenecek çevrimiçi panel ile kitapseverlerle buluşacaklar .Öğrencilerimiz akademik başarılarını arttırmaya çalışırken bir yandan da kitap okuyarak hayal dünyalarını zenginleştiriyor,yeni kelimeler öğreniyor,zamanı iyi değerlendirme becerisi ediniyorlar.Öğrencilerimiz hiçbir zaman yalnız değiller en iyi dostları kitaplar.....

Ock

2022-2023 Eğitim öğretim döneminin 2. dönem öğretmenler kurulu toplantısı tüm idareci ve öğretmenlerimizin katılımı düzenlendi.

Ock

Türkmenistan'ın Taze Yıl Devlet Arçası kutlamasına katıldık. Renkli ve eğlenceli bu etkinlikte bizleri de misafir eden Türkmenistan Devlet yetkililerine teşekkür ederiz.